från Upplands Väsby!

Våra kor betar naturbetesmarkerna runt Antuna och Edssjön under sommarhalvåret och på vintern äter de ensilage skördat på gräsvallar runt Antuna-, Vällsta- och Edsbygårdar.

Vårat mål är att kunna erbjuda bra kött med bra ätkvalité därför har vi valt Angus som ras och slaktar  bara hondjur som har fått minst en kalv eller stutar som har fått betat minst 2 säsonger.

Vi kör djuren själva till Roslagens slakt & chark, ett litet slakteri i Uppland.

Djuren är vana från de är kalvar att hanteras, flyttas och transporteras

så den sista transporten blir inget extra stressmoment.

Vi säljer köttlådor från en 1/8 dels ko, de väger ca 20-25kg.

Hängmörat ca10 dagar, styckat, märkt och vakuumförpackat.

innehåller:

  • Högrev
  • Bogstek
  • Entrecoté eller filé
  • Biff med kappa
  • Rostbiff
  • Rulle
  • Ytterlår
  • Innanlår
  • Fransyska
  • Köttfärs, packad i ca 1kg paket

ungefär hälften av 1/8 delen är köttfärs